Ekološko čebelarstvo Vozelj
Ladislav Vozelj
Dragovšek 18
1275 Šmartno pri Litiji
Tel. ++386 (0)1/899 11 49
Gsm ++386 (0)41/618 786, ++386 (0)31/328 956
Fax
E-mail cebelarstvo.vozelj@siol.net
Web
Cena oprašenih matic 20.00 €
Cena neoprašenih matic €


Matice bojo na voljo v začetku meseca Junija. Naročila na e-mail ali preko telefona. Queens will be available in the beginning of June. We accept orders by e-mail or telephone.

 

Vzrejališče Vozelj je v lepi, neokrnjeni naravi, na sončni legi, zato so razmere za vzrejo matic zelo dobre. Čebelarimo 42 let, zadnjih 22 let pa vzrejamo tudi matice. Dosegli smo visoko raven vzreje matic čiste kranjske sivke, za to pa se bomo trudili tudi v prihodnje.

Če želite obiskati naše vzrejališče, je najbolje, če se podate do Šmartnega ali Litije, od tam pa proti Zavrstniku in Štangarskim Poljanam. Nato zavijete proti Veliki Štangi, od tam naprej pa je pot lepo označena z znaki čebelarske gozdne učne poti.

Čebele gradijo matičnike na posebnih letvicah, na katere prej namestimo nastavke matičnikov iz deviškega voska. Tako skušamo matice vzrejati po čim bolj naravni poti. Na leto vzredimo od 1000 do 2000 matic, odvisno od povpraševanja.

Naši plemenilniki so v treh izvedbah, v dveh so leseni, tretji pa so iz toplejšega materiala. So dva-, tri- in petsatni.

Vzrejamo matice kranjske čebele, in to pod nadzorom Kmetijskega inštituta Slovenije. Trudimo se, da s kakovostjo matic zadovoljimo naše kupce, da z njimi dobijo iskano kakovost, predvsem pa marljive in mirne čebele.

NAZAJ

O avtorjih
Izvedba: p@rtner